top of page

Upoznajte općinu

Prošetajte se po općini uz virtualnu realnost

OPĆINA PODCRKAVLJE

Općina Podcrkavlje, sa sjedištem u naselju Podcrkavlje, smještena je u sjevernom dijelu Brodsko – posavske županije, između Dilj gore i riječice Glogovice. Bogata je vodom i šumom te lijepim i očuvanim krajolikom.

Po površini, općina Podcrkavlje jedna je od većih općina na području Brodsko – posavske županije ( prostire se na 94,84 km² ), ali po razvijenosti je u donjem dijelu ljestvice. U kolovozu 2008. god. općina Podcrkavlje postaje područje posebne državne skrbi i pripada trećoj skupini područja posebne državne skrbi. Općina Podcrkavlje je prema razvijenosti razvrstana u II. skupinu sa indeksom razvijenosti 57,59 % (pokazatelji iz 2013.g.).

fotografija2.jpg

BOGATA NETAKNUTOM PRIRODOM I TRADICIJSKIM OBIČAJIMA, NASELJA OPĆINE PODCRKAVLJE IDEALNO SU MJESTO ZA BIJEG IZ GRADSKE VREVE!

Položaj općine Podcrkavlje je u Brodsko-posavskoj županiji vrlo povoljan. Neposredna blizina grada Slavonskog Broda i dobar prometni položaj na prometnom pravcu za Našice i Mađarsku, te blizina autoceste, daju dobre mogućnosti za prostorni i ukupni razvoj općine. Većina zaposlenih mještana općine radi u Slavonskom Brodu. Osnovne djelatnosti ovog područja su ratarstvo i poljodjelstvo, ali proizvodnja i prerada poljoprivrednih proizvoda je neorganizirana i zasniva se na pojedinačnoj inicijativi. Industrija u općini Podcrkavlje nije razvijena, a obrtništvo i mala privreda su tek u povojima. Pa ipak, brdoviti kraj općine idealan je za voćnjake i vinograde, doline uz čiste vodotoke, sklad šumskih i poljoprivrednih prostora, veliki su potencijal općine Podcrkavlje!

proracun_link1.png
savjetovanja_s_javnoscu_link1.png
transparentnost_racuna_1_edited.png
4.jpg
1.jpg
7.jpg
projekt_aktivirajmo_se.png
3.gif
5.jpg
gospodarenje_otpadom.jpg
8.jpg
lokalni_izbori.jpg
2.gif
virtualna_setnja_po_opcini.png
download.png
bottom of page